Anbefalt av Brit, Hol folkebibliotek
De opplyste
Øystein Stene
«De opplyste» er en post-apokalyptisk fortelling fra en udefinert fremtid. Spørsmålet om Guds eksistens er den sentrale konflikten, i en verden der troende og gudløse står mot hverandre. Gjennom skjebner fra begge hold, vever forfatteren sammen en kompleks fortelling om mulighetene for menneskelig sameksistens, i en verden preget av nye og gamle dogmer. Hvem er de opplyste?
Anbefalt av Liv Solveig, Gol bibliotek

Begynnelser
Carl Frode Tiller
‘Begynnelser’ er historia om livet til miljøvernaren Terje. Vi fylgjer vala hans i voksenliv, ungdom og barndom – i den rekkefølgja. Historia blir fortalt med omvendt kronologi, frå Terjes sjølvmord til fødsel. Kvifor gjekk det som det gjekk? Det handlar om hans store kjærleik til naturen, og om hans vanskar med å meistre relasjonane til sine nærmaste. ‘Begynnelser’ er ein roman om menneskjas forhold til kverandre og til naturen.
Anbefalt av Linda, Nes folkebibliotek
Anbefalt av Teresa, Hol folkebibliotek
Winterkrigen
Janne S. Drangsholt
Ingrid Winter har som vanlig hendene fulle. På universitetet der hun jobber, skal det bli åpent kontorlandskap uten faste plasser. Datteren Alva har nok av utfordringer, både av og på fotballbanen. Det er snart jul, og uten at hun vet hvordan det gikk til, har Ingrid klart å invitere hele familiehurven til julefeiring – uten å fortelle ektemannen om det. Dette er den tredje frittstående boken i Janne S. Drangsholts bøker om Ingrid Winter.
Akkurat passe
Jostein Gaarder
En skjebnesvanger ettermiddag, får Albert skrekkelige nyheter som stiller ham tvilende til hvordan han skal leve videre med det han nå vet. Han setter en tidsfrist på 24 timer for å ta sitt livs avgjørelse. I løp av dette døgnet skal han skrive historien om sitt eget liv, men også historien til Eirin. De to møttes foran en kaffeautomat på Blindern for 37 år siden. Mens Albert sitter i huset som har vært deres holdepunkt i en årrekke og skriver, befinner Eirin seg på en forskningskongress på andre siden av kloden.