Anbefalt av Anne, Ål bibliotek
En bokhandlers dagbok
Shaun Bythell
I den vesle, skotske byen Wigtown bor Shaun Bytell. Her har han drevet Skottlands største antikvariat i over 16 år, og i løp av denne tiden har han sett litt av hvert. «En bokhandlers dagbok» inneholder Shauns observasjoner gjennom et år i bokhandelen. Her får leseren innblikk de gode samtalene og de frekke spørsmålene, de raske endringene og presset i en bransje i endring, og den ustanselige kjærligheten til bøkene. Alt er del av Shauns hverdag i bokhandelen, og gjenstand for tørrvittige anekdoter.
Anbefalt av Camilla, Hemsedal folkebibliotek
Anbefalt av Liv Solveig, Gol bibliotek
De polyglotte elskerne
Lina Wolff
Max Lamas har en drøm om å finne en elskerinne som snakker alle hans språk. Jakten på henne fører ham fra Stockholm til Italia, hvor han blir kjent med en adelskvinne på randen av ruin. Lucrezia, adelskvinnens barnebarn, blir vitne til hvordan hennes mormor bukker under i et folketomt palass. Ellinor kommer fra en by i Skåne. En dag skriver hun følgende på en datingside: «Jeg er trettiseks år gammel og ønsker meg en øm, men ikke altfor øm, mann». I denne romanen står mannens blikk på kvinnen i sentrum, men også forførelse og ydmykelse, språk og seksualitet.
Og skipet siglar vidare
Mads Rage
Eit skip seglar på fjorden. Sjølv om doktoren deler ut medisin for at dei som er om bord skal halde seg friske, døyr dei ein etter ein. Under eit dekke av fiskeskinn, med ei bok på brystet, blir dei døde kasta ut i fjorden. Poll overtar vaskejobben på skipet etter ein av dei som blei kasta over ripa. Under ei vaskeøkt på kapteinens kahytt finn han ein nøkkel som passar i kista under senga. I kista ligg bøkene. Poll har aldri sett i ei bok før. Kan det skade om han opnar ei av dei?